Bibliotekos atmintinė

Bibliotekos misija – visapusiškai tenkinti universiteto bendruomenės informacinius mokslo ir studijų poreikius, atsižvelgiant į kintančią akademinę aplinką, spartų mokslo, informacijos ir komunikacijos technologijų vystymąsi.

 

Saulėtekio al. 14, 10223 Vilnius, Lietuva

Pirmą kartą, atvykęs į biblioteką, pateik Lietuvos studento pažymėjimą (LSP) ar kitą asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą bibliotekos darbuotojui, susipažink su naudojimosi bibliotekos paslaugomis tvarkos aprašu ir pasirašyk registracijos formoje, patvirtindamas, kad susipažinai su naudojimosi bibliotekos paslaugomis tvarkos aprašu ir sutinki jo laikytis.  

 

Nakties metu (19.00–9.00), savaitgaliais ir valstybinių švenčių dienomis įėjimas tik su aktyvuotu studento pažymėjimu (LSP), darbuotojo pažymėjimu arba VILNIUS TECH kortele. Aktyvuoti studento pažymėjimą (LSP) arba darbuotojo pažymėjimą, norint patekti į Biblioteką, galima VILNIUS TECH universiteto Laboratoriniame korpuse (Saulėtekio al. 11, S6, III a.)

Bibliotekos vartotojai naktį, savaitgaliais ir valstybinių švenčių dienomis gali naudotis tik atviromis Centrinės bibliotekos skaityklomis ir darbo kambariais.

 

Spausdinimo, kopijavimo ir skenavimo paslauga daugiafunkciniu įrenginiu

Bibliotekoje teikiama savitarnos spausdinimo, kopijavimo bei skenavimo paslauga. Daugiafunkciniu įrenginiu galima spausdinti, kopijuoti ir skenuoti A4, A3 formato nespalvotus ir spalvotus dokumentus. Spausdinimui failą galite nusiųsti iš bet kurios darbo vietos, naudojant Web print funkciją per spausdinimo paslaugos portalą print.vgtu.lt. Apmokėjimas už paslaugas vykdomas automatiniu nuskaitymu iš asmeninės sąskaitos. Sąskaitą galite papildyti Vartotojų aptarnavimo skyriuje banko kortele (Saulėtekio al. 14, 101 salė) arba naudojant PayPal mokėjimo sistemą.

 

Leidinių paieška ir užsakymas

Leidinių paieška atliekama VILNIUS TECH virtualiojoje bibliotekoje, kuri leidžia ieškoti visuose Vilniaus Gedimino technikos universiteto bibliotekos ištekliuose, LST standartų kataloge, prenumeruojamose duomenų bazėse, atviros prieigos elektroniniuose ištekliuose.

 

Naudotis virtualiąja biblioteka galima iš bet kurios kompiuterizuotos darbo vietos, turinčios prieigą prie interneto. Naršantieji ne VILNIUS TECH tinkle, norėdami skaityti viso teksto elektroninius leidinius, turi naudotis VPN paslauga.

 

Leidinių išdavimas/skolinimas

Visi leidiniai, taip pat ir periodiniai, skolinami į namus. Norint leidinius skolintis į namus, užsakykite virtualioje bibliotekoje https://vb.vilniustech.lt. Virtualiojoje bibliotekoje vartotojas gali pateikti užsakymą ir išduotam leidiniui, iš anksto jį rezervuojant. Užsakytas leidinys saugomas 3 darbo dienas, vėliau užsakymas anuliuojamas. Užsakius leidinius, sulaukite pranešimo apie paruoštą užsakymą ir atvykite jo pasiimti į nurodytą vietą: Centrinės bibliotekos Informacijos centrą (I a. hole) ar skaityklą fakultete.

 

Leidiniai skolinami nuo 1 savaitės iki 6 mėnesių, atsižvelgiant į jų paklausą ir turimą egzempliorių skaičių.

Norimą leidinį, esantį bibliotekos atvirame fonde, galima išsiduoti savarankiškai 24/7, pasinaudojus savitarnos įrenginiu, esančiu Centrinės bibliotekos Informacijos centre (I a. hole) arba leidinį gali išduoti darbuotojas (pirmadieniais-penktadieniais 9.00–19.00).

Informaciją apie pateiktus užsakymus ir jų vykdymo eigą galima pasitikrinti virtualiojoje bibliotekoje, prisijungus prie savo paskyros arba kreipiantis į bibliotekos darbuotojus.

Leidiniai į namus skolinami tik VILNIUS TECH bendruomenės nariams.

Esant įsiskolinimui, leidiniai į namus neišduodami.

 

Leidinių gražinimas ir delspinigiai

Grąžinti leidinius galima Centrinės bibliotekos Informacijos centre (I a. hole) darbo metu arba bet kuriuo paros metu, pasinaudojus knygų grąžinimo įrenginiu, esančiu šalia Centrinės bibliotekos įėjimo. Tokiu būdu galite grąžinti iš bet kurio bibliotekos padalinio paimtus leidinius.

 

Jei leidinys nėra rezervuotas kito vartotojo, leidinio grąžinimo terminą galima pratęsti virtualiojoje bibliotekoje, prisijungus prie „Mano bibliotekos kortelė“, pateikus prašymą telefonu (8-5) 274 49 00 arba el. paštu biblioteka@vilniustech.lt.

 

Laiku negrąžinę išduotų leidinių skaitytojai už kiekvieną uždelstą dieną kiekvienam negrąžintam leidiniui privalo sumokėti delspinigius:

0,10 Eur – jei leidinys buvo paskolintas semestrui (6 mėn. laikotarpiui);

0,15 EUR – jei leidinys buvo paskolintas mėnesiui ar trumpesniam laikotarpiui;

 

Jei delspinigių suma viršija 30,00 Eur darbuotojas gali pasiūlyti vietoj susidariusios delspinigių sumos nupirkti naują bibliotekai reikalingą leidinį.

 

Bibliotekos erdvės

Bibliotekos erdvėse VILNIUS TECH bendruomenės nariai gali nemokamai rezervuoti darbo kambarius. Vilniustech bibliotekos puslapyje. Rezervuojant vartotojas turi pasirinkti darbo kambario tipą, rezervacijos datą ir laiką, užpildyti privalomus pateikti registracijos duomenis. Užpildžius rezervacijos formą, Jūsų nurodytu el. paštu bus išsiųsta rezervacijos patvirtinimo nuoroda, kurią turite patvirtinti per 30 min. Rezervacija bus sėkminga tik kai patvirtinsite el. paštu gautą nuorodą.

 

Darbo kambariai gali būti rezervuojami terminuotai – nuo pusvalandžio iki 12 valandų*. Jei darbo kambario rezervacijos laikas baigėsi ir tam kambariui nėra eilės, rezervavimo terminas gali būti pratęstas.

Jei matote laisvą darbo kambarį, juo galite naudotis ir be išankstinės rezervacijos.

Vartotojas vienu metu gali rezervuoti vieną darbo kambarį.

Vartotojui vėluojant atvykti 1 valandą ir apie tai neinformuojant bibliotekos darbuotojų, rezervacija gali būti atšaukiama, o darbo vieta rezervuota kitam vartotojui.

 

Daugiau informacijos vilniustech.lt/biblioteka.lt